Garden Glory – Snygga trädgårdsaccesoarer

I denna artikel tänker jag ta en titt på Garden Glory inför deras kommande nyemmision. I och med denna nyemmision kan alla trädgårdsälskare köpa in sig i bolag och deras dess framgångar och motgångar. Du kan läsa mer om emmisionen i slutet av denna artikel.

Garden Glory är ett svenskt företag som fokuserar på att erbjuda snygga högkvalitativa trädgårdsaccessoarer. De tar trädgårdsaccessoarer där andra tillverkare helt fokuserar på funktionalitet och gör dessa produkter snyggare. Varför skall man behöva ha en ful grön vattenslang hängande på sitt vackra vita hus. Just denna fråga var frågan som ledde till att företaget grundades.

Garden Glory säljer en lång rad olika typer av produkter såsom spadar, slangar, slangmunstycken, vattenkannor med mera. De säljer även saker såsom krukor. Det är dock saker såsom snygga slangar som gör Garden Glory speciella. Det finns många företag som säljer snygga krukor men ytterst få företag som säljer snygga slangar, slangmunstycken mm.

Nedan kommer jag att ta en titt på några av deras bästa produkter. Dessa produkter är de som jag tycker är de mest speciella som företaget erbjuder. Det är produkter som kan vara svåra att hitta och som är relativt prisvärde även om det givetvis är dyrare än billiga produkter du hittar i stormarknaden.

slangfäste

Ett exempel på snygga slangar, munstycken och slanghållare från Garden Glory. Dessa produkter finns tillgänliga på deras webbsida- Dessa produkter har nämnts av stora internationella publikationer såsom Financial Times.

Gorilla Kruka

Ett exempel på de krukor som Garden Glory erbjuder.

 

rosa slang och slangfäste

Ett exempel på Garden Glorys snygga slangar och munstycken.

Aktieemission

Garden Glory behöver nu ta in mer pengar för att fortsätta växa och de kommer därför att genomföra en aktieemission som är öppen för allmänheten. Alla kan anmäla intresse för att köpa aktier i denna emmision. Huruvide du får alla aktier som du vill ha eller inte beror på hur många andra som vill köpa aktier i företaget. Totalt vill Garden Glory ta in 10 – 12 miljoner kronor. Pengar som kommer användas för deras fortsatta expansion.

För att kunna delta i emisionen måste du ha ett konto hos Pepins. Pepins är en aktiemarknad där man kan handla aktier i en lång rad olika små företag. Pepins hanterar emission för Garden Glory och du kan inte delta om du inte har ett konto hos Pepins. Du kan öppna ett konto helt gratis genom att gå till deras webbsida. Vid sidan av ett konto hos Pepins behöver du också ett aktiekonto hos en aktiemäklare. Du väljer själv om du vill använda ett konto hos en storbank eller ett konto hos en nätmäklare såsom NordNet eller Avanza. Det är billigare att handla aktier hos en nätmäklare än det är hos en storbank.Om du bara vill investera i Garden Glory så är priset dock detsamma hos alla aktiemäklare eftersom Pepins sköter handeln. Inte aktiemäklaren.

Att handla med onoterade aktier såsom aktier i Garden Glory är mycket riskfyllt och det kan vara svårt att likvidera dina investeringar om du behöver pengar. Onoterade aktier ses normalt som illikvida tillgångar. Detta då det inte alltid finns köpare. När du handlar med aktier listade hos Pepin kan du bara köpa och sälja aktier vid vissa tillfällen. Handeln är inte alltid öppen utan bara öppen några få dagar per månad (eller kvartal).