Robotgräsklippare

Innehåll:

Robotgräsklippare, eller robotklippare som de ofta kallas, har på senare år blivit mycket populära i Sverige. Detta är inte konstigt då de erbjuder en rad fördelar jämfört med vanliga gräsklippare. De klipper gräset helt automatiskt och ser till att man alltid har en perfekt klipp gräsmatta. De är nästan helt ljudlösa och kan därför klippa gräset utan att störa dig eller grannarna. De är också helt eldrivna vilket gör de till ett mycket miljöovänligare val än en vanlig bensinklippare eller åkgräsklippare. På denna sida kan du läsa mer om robotgräsklippare och vad du skall tänka på innan du köper en. Vi hjälper dig att hitta bästa robotklipparen för dig.

robotgräsklippare från husqvarna

Att ha en trevlig vacker gräsmatta är nyckel till en vacker trädgård och ett vackert hus. Tyvärr kan det vara mycket svårt att hitta tiden att klippa gräsmattan regelbundet och även om man kan hitta tiden så är det tid som man inte kan använda till att göra något roligare. Detta får de flesta svenskar att klippa gräsmattan alltför sällan. Man väntar tills den börjar bli alltför hög innan man klipper gräset och klipper kanske bara en eller två gånger i veckan. En gräsmatta blir dock mycket vackrare om den klipps oftare så att man bara behöver klippa av några få millimeter varje gång man klipper den. Att klippa sin gräsmatta ofta minskar även förekomsten av en lång rad vanliga ogräs.

Turligt nog finns det numera en lösning som låter dig njuta av en perfekt klippt gräsmatta utan att du behöver ta dig tid att klippa den varje dag. Den lösningen är robotgräsklipparen. Robotgräsklippare finns i alla prisklasser och det är numera möjligt att få tag på en bra robotgräsklippare för under 10 000 kr. Om du har tur kan du får tag på en för under 5000. Det är dock viktigt att komma ihåg att inte bara titta på priset utan också hur väl de klipper innan man köper en robotklippare.

Här nedan kan du läsa mer om vad du skall tänka på när du väljer en robotgräsklippare. När du vet vad du letar efter kan du använda en webbsida som robotgräsklippare.nu för att hitta en billig klippare som erbjuder allt du letar efter.

Att tänka på innan du köper en robotklippare

Nedan kan du läsa mer om de viktigaste sakerna att tänka på innan du väljer en robotklippare.

Hur stor är din gräsmatta

Olika robotklippare är byggda för att klippa olika stora gräsmattor. Generellt kan sägas att billiga klippare ofta är designade för mindre gräsmattor med du ofta måste köpa en lite dyrare klippare om du vill att den skall klara av att hålla en stor gräsmatta klippt. I vissa fall kan det vara bättre att köpa två villiga klippare istället för en dyrare. Det kan t.ex. vara fallet om man har en gräsmatta med flera nivåer.

Har du en komplicerad gräsmatta

Olika robotgräsklippare är olika bra på att klippa runt hinder såsom buskar och träd. Om du har en gräsmatta utan många hinder kan du ofta välja vilken klippare som helst men om du har en mer avancerad trädgård bör du välja en dyrare klippare som är bättre på att klippa runt hinder.

Har du en kuperad gräsmatta

Olika klippare klarar av att klippa olika branta backar. Vissa vill ha en helt plan gräsmatta för att klara sig bra. Andra kan klippa relativt branta backar. Välj en klippare som passar dig.

robotklippare

Vill du kunna styra robotgräsklipparen från mobilen

Vissa robotklippare låter dig styra dem med en app från mobiltelefonen. Detta kan vara mycket praktiskt eftersom det t.ex. låter dig tidigarelägga dagens klippning om du skall ha gäster på kvällen. Det låter dig även kalla in robotklipparen till dess basstation innan du kommer hem så att du och eventuella gäster inte behöver styras av den. Om du vill styra din robotgräsklippare från telefonen så finns det ett flertal modeller att välja bland. Bland dessa hittar du klippare från svenska Husqvarna

Vill du ha en soldriven robotgräsklippare

En soldriven robotklippare har många fördelar. Det är ett grönare alternativ. Du behöver inte dra ut el till den och den kostar inget i drift. Tyvärr så är utbudet av soldrivna klippare relativt litet och de som finns är dyrare än vad motsvarande klippare skulle vara utan solcellsdrift. Det är upp till dig att bestämma om du tycker det är värt att betala extra för att ha en soldriven robotklippare.

Har grannen en robotklippare?

Har någon av dina grannar en robotklippare. I så fall kan det vara en bra ide att ta reda på vilken klippare de använder. Vissa klippare är kända att störra varandra vilket förhindrar båda robotklipparna från att fungera som de skall. Tillverkarna försöker löse detta problem och det skall förhoppningsvis vara löst på 2017 års modeller. Men om någon har en maskin som är äldre än så kan problemet kvarstå.