Välkommen till

Trädgårdsväxter.com

Trädgårdsväxter.com är en guide för svenska trädgårdar och trädgårdsväxter. Här finner du råd som hjälper dig att välja växter och få en prunkande och vacker trädgård oavsett om du bor i Kiruna eller på skånska slätten. Men det krävs mer än bara det rätta trädgårdsväxterna för att få en vacker trådgård och Trädgårdsväxter.com har därför hela sektioner om andra trädgårdsrelaterade ämnen såsom t ex artiklar om hur man anlägger och vårdar trädgårdsdammar, hur man sköter sina fruktträd, hur man odlar frukt och grönsaker och mycket, mycket mer.

Vår sektion om olika skadedjur och skadeväxter innehåller bland annat information om hur man identifierar och bekämpar olika skadedjur som kan angripa en trädgård såsom bladlöss och vita flygare medan vår sektion om växthus innehåller information om allt från hur man förbereder sitt växthus för sommaren till  vad man bör tänka på innan man köper ett växthus. Du hittar dessa sektioner genom att klicka på länkarna i menyn högst upp på denna sidan.

Vårt arkiv av skötselråd för olika trädgårdsväxter växer ständigt och innehåller i nuläget information om närmare 500 olika vanliga trädgårdsväxter.  I arkivet finner du information som hjälper dig att hitta växter som är lämpliga där du bor och arkivet kan också användas för att t ex hitta trädgårdsväxter som drar till sig fjärilar och fåglar eller för att hitta trädgårdsväxter som går säkra från hjortar och rådjur. Du kan använda menyn nedan eller ktegorier nära sidans top för att redan nu börja leta lämpliga trädgårdsväxter genom att klicka på en av bokstäverna .

Till vänster hittar du en lista över de mest populära artiklarna här på Trädgårdsväxter.com. Dessa artiklar behandlar bland annat mer ingående hur man sköter vissa vanliga och mycket populära trädgårdsväxter, hur man sköter och förökar olika trädgårdsväxter, hur man sår frön och hur man odlar sina egna grönsaker.

Vi som driver trädgårdsväxter.com tycker att en trädgård skall vara både vacker och produktiv. Vi erbjuder därför information om hur man odlar blommar, frukt ock grönsaker. Vårt mål är att hjälpa dig att skapa en trädgård som ger dig en stor del av den middagsmat du behöver utan att se ut som ett jordbruksland. Vårt mål är att i framtiden även kunna erbjuda recept på olika middagstips som du kan laga enbart med de grönsaker och kryddväxter som du kan odla i din egen trädgård. Tills dess kan du klicka på länken ovan för att hita bra middagstips.

Trädgårdsväxter.com updateras ständigt med nya artiklar så glöm inte att bokmärka sidan och komma till baka till oss med jämna mellanrum.

_________________________________________________________________________________

Populära artiklar:
(För mer artiklar besök
våra olika avdelningar i
top menyn.
)
  Härda växter
  Välja växter
  Testa din jord
  Nyttiga insekter
  Naturgödsel
  Konstgödsel
  Locka fåglar
  Ogräsbekämpning
  Föröka liljor
 Binda upp
höga växter

 Robotklippare
  vindskydd
  Kompostering
  Rotsticklingar

Populära Artiklar
 Syren
 Att göda
 Så frön
 Föröka växter
 Anlägga en rabatt
 Begonior
 Dahlia
 Freesia
 Gladiolus
 Hibiscus
 Iris
 Liljor
 Pelargon
 Rosor
 Solrosor
 Tulpaner
 Odla gurka
 Odla morötter
 Odla tomater
 Trädgårdsplanering